Unes 300 persones van assistir ahir   al vespre a la presentació de “Mossos per la Independència”, una nova sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana que agrupa la policia catalana vers la transició cap el nou Estat català.

L’acte, que va tenir lloc a la sala d’actes del Col.legi Oficial d’Advocats i Farmacèutics de Tarragona, va estar presentat pel membre del secretariat nacional de l’ANC, Ferran Civit, qui va assegurar que ben aviat es parlaria dels mossos sota la denominació de policia estatal.

En primer lloc, va adreçar unes paraules l’agent dels mossos d’esquadra, Albert Donaire, qui ens va parlar de l’origen i la constitució d’aquesta nova sectorial a nivell nacional.

Posteriorment, el Coordinador de l’Assemblea territorial dels Pallaresos i també mosso d’esquadra, Juanjo Bonàs, va destacar el valor d’una independència en positiu que no va en contra de ningú i que respecta les idees de tothom. Bonàs va tenir unes paraules d’agraïment per tots els voluntaris anònims que passen a l’acció cada dia pel bé del país, així com va remarcar també la capacitat que té la il.lusió de la gent per aconseguir canviar les coses.

El moment àlgid va arribar amb la intervenció de Miquel Sellarés, exdirector general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat i actual President del Cercle d’Estudis Estratègics de Catalunya. Sellarés, va demanar més consciència nacional i autoestima dins l’escola de policia i va deixar clar que cal una política comunicativa eficient que connecti la societat amb la gran tasca que realitza el col.lectiu d’agents. També va destacar la importància de crear unitats especialitzades en informació i estratègia per la nova república catalana, alhora que va descriure els mossos d’esquadra com l’eina imprescindible per a garantir un país de pau i democràtic.

Per acabar va tenir lloc un torn obert de preguntes on els assistents van poder adreçar els seus dubtes als ponents.

Acte de presentació de Mossos per la Independència a Tarragona

Acte de presentació de Mossos per la Independència a Tarragona