Un centenar de persones es van aplegar per escoltar els arguments de Rosa Pagès, Rita Marzoa, Carme Borbonès, Irene Martín i Rosa Maria Codines.

El passat dimecres, a les 20:00h va tenir lloc a la Casa del Mar de Tarragona el col·loqui “El País que volem, parlem-ne”. Un acte organitzat conjuntament per l’associació de dones de la Casa de Mar i el comitè de la campanya #unpaísnormal a Tarragona, pensat per conèixer i debatre el paper i l’opinió de diverses dones, destacades en sectors econòmics i socials diversos, sobre el futur del nostre país.

Hi van intervenir la Sra Rita Marzoa, periodista especialitzada en cohesió social, que va destacar la necessitat de tenir, en el futur Estat català, “uns mitjans de comunicació que siguin vertaders fiscals de la realitat, al servei del ciutadà i vetllant per la dignitat de la nostra llengua”.

L’advocada i membre del secretariat de l’ANC, Irene Martín, va donar el seu punt de vista des de l’exercici de l’advocacia i va apostar per la participació de tots en la construcció d’un país en positiu, amb unes lleis al servei de la gent que siguin simples, àgils i fàcilment aplicables. També va incidir en la importància de la dona en el lideratge del procés sobiranista que ha endegat el país.

Per la seva banda, l’escriptora Rosa Pagès, va parlar de la independència com un triomf social que permetrà apostar per una sostenibilitat cultural, inclusiva i constructiva, que segueixi alimentant la creativitat del país.

Tambè va intervenir-hi Carme Borbonès, presidenta de Càrites Catalunya, tot un referent social al nostre país, que va recordar el caràcter inclusiu d’una societat catalana que “en tot moment ha dibuixat els instruments necessaris per cohesionar totes les diversitats que hi ha a Catalunya”. Borbonès va afegir que, la percepció del poder i el lideratge a Catalunya, és diferent a la d’Espanya, ja que mentre “nosaltres parlem de democràcia i participació, ells es dediquen a exercir el seu poder per sobre la voluntat d’un poble”.

Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Tarragonès, que coordinava la taula i presentà les ponents, va donar pas al col·loqui entre les ponents i els assistents, que es van interessar per temes com, les vies legals existents per a celebrar la consulta, el paper de la dona en el futur Estat català o la garantia de cobrament de les pensions.

La campanya #unpaísnormal té com a objectiu apuntalar l’exercici del dret a decidir de Catalunya, difonen arguments diversos i en positiu que volen combatre els arguments de la por i enfortir un debat democràtic i plural al voltant de la consulta sobre la independència de Catalunya.