La Cambra de Comerç de Tarragona es va omplir ahir al vespre per escoltar els raonaments del Doctor en Història Miquel Crusafont, sobre la història de Catalunya a través de les monedes que s’han encunyat en el nostre territori.

La presentació de l’acte va anar a càrrec del Doctor en Antropologia de la URV, Xavier Allué, qui va deixar clar que “per molt que alguns ens vulguin fer creure que només són fantasies, Tarragona demostrarà que vol la independència quan ens donin l’oportunitat legítima d’expressar-nos.”

Posteriorment, el Dr.Crusafont va fer un repàs de la nostra numismàtica des de la civilització grega, de la qual va recordar la influència comercial que ha tingut en el caràcter català, fins l’edat moderna. De l’empremta romana en va destacar el paper de la nostra ciutat així com la influència posterior que aquesta civilització va tenir en l’àmbit de les lleis. En aquest sentit, va aprofitar per remarcar que “mentre les lleis castellanes emanaven del poder reial, les nostres ja es basaven en el dret romà”. Crusafont va recordar que a Tarragona es localitzà el taller que més monedes produí, en època visigoda, i va incidir en el caràcter occità, per avançat al seu temps, de la societat catalana d’avui dia. També recordà que, durant l’edat moderna, Catalunya i Espanya van tenir moneda pròpia fins a la fatídica guerra de successió, després de la qual Felip V va sotmetre els catalans sota el seu jou.

L’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana del Tarragonès, va concloure amb el torn de preguntes dels assistents. D’aquestes preguntes, Miquel Crusafont va aprofitar per extreure’n la reflexió final següent: “La història m’ha demostrat que els catalans sempre hem resistit i ara no serà menys. Hem de ser valents per què hi tenim més a guanyar fora d’Espanya que dins, Espanya no té sol.lució possible.”

Comunicació – Assemblea Nacional Catalana del Tarragonès

La moneda, mirall de la nostra història

La moneda, mirall de la nostra història

La moneda, mirall de la nostra història

La moneda, mirall de la nostra història

La moneda, mirall de la nostra història