Primàries Tarragona ha acordat no concórrer a les eleccions municipals previstes per al pròxim 26 de maig. La decisió es fonamenta en el fet que —malgrat la validació de fins a 8 candidats— el nombre de persones acreditades per encapçalar el projecte no s’ajustava a la normativa del comitè electoral de Primàries Catalunya, i per tant no oferia les garanties suficients per portar a terme el procés de primàries desitjat.

No obstant això, des de la formació independentista es valora “molt positivament” l’experiència d’aquests mesos de treball col·lectiu. Primàries Tarragona, que en un lapse de temps molt curt ha aconseguit reunir fins a 1.200 signatures —de les quals es van validar 951—, es reafirma en la necessitat d’avançar cap a una democràcia més directa i de superar els partidismes en benefici de la materialització de la República catalana. “Ens calien més temps i lideratges, però estem convençuts que en un futur molt pròxim vencerem aquests obstacles. Hem fet una primera passa important per a la conformació de llistes obertes a la ciutat, i n’estem molt satisfets. Hem demostrat que hi ha una Tarragona que vol una democràcia més directa, transparent, responsable i participativa, i nosaltres continuarem sumant complicitats perquè sigui una realitat”, ha assegurat el coordinador de l’ANC Tarragona, Oscar Hijosa.

Primàries Tarragona vol agrair el suport de més d’un miler de ciutadans, així com el coratge dels candidats que han estat capaços de fer un pas endavant i s’han presentat al procés de primàries amb la generositat de brindar a la política municipal la seva experiència, el seu compromís i les seves ganes de portar a terme el canvi que aquesta ciutat necessita de manera urgent. D’altra banda, Primàries Tarragona també vol mostrar el seu agraïment als voluntaris de l’ANC Tarragona, que durant els mesos que ens han precedit han desenvolupat una tasca ingent, amb l’organització de fins a 30 jornades de mobilització al carrer per donar a conèixer què són les Primàries Catalunya.

Després de la decisió de Primàries Tarragona, i davant de l’escenari electoral que s’aproxima, la formació demana el vot per a partits que siguin nítidament independentistes. A més a més, des de Primàries Tarragona també es reclama als partits compromesos amb la República catalana que no pactin amb les forces polítiques que van ser responsables de l’aplicació de l’article 155 el passat 2017. “En els darrers mesos s’ha demostrat que no hi ha camí constructiu possible amb qui avala la persecució política a través de les institucions judicials”, ha conclòs Hijosa.