Joan Puigcercós i Boixassa, nascut a Ripoll el 1966

Casat i amb dos fills, va cursar els estudis de filosofia i lletres (secció sociologia) i de ciències polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Després de desvincular-se de la política activa ha entrat a participar en societats d’exportació de productes agroalimentaris i és director executiu de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives que imparteix el primer Grau universitari en videojocs a Catalunya.
Provinent de la Crida és Membre d’ERC des 1986 El setembre de 1987 Puigcercós fou nomenat secretari general de les JERC, càrrec que ostentà fins al 1994.
Fou candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya (1992) com a diputat, on s’especialitzà en temes econòmics. Posteriorment, l’escissió d’una part del partit per formar el Partit per la Independència, entre ells Àngel Colom, van provocar una reestructuració dels càrrecs d’ERC. Aleshores Puigcercós va substituir Pilar Rahola a les llistes al Congrés dels Diputats espanyol i obtingué l’escó a Madrid a les eleccions generals espanyoles de 2000. Des d’aquell moment fou el president del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats.

Dins d’ERC ha estat vicesecretari general del partit entre 1996 i 2001 i va ser escollit Secretari General d’Esquerra en el  Congrés Nacional, el 2004. El juny de 2006, ERC decidí que Puigcercós fos el número dos a Barcelona per a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2006 darrere de Josep-Lluís Carod-Rovira. Després de les eleccions, ERC va pactar amb el PSC i ICV-EUiA per formar un nou Govern amb José Montilla com a President de la Generalitat.
Va ser nomenat Conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, càrrec que va exercir fins a les Eleccions generals espanyoles al 9 de març del 2008. La desfeta electoral d’ERC en aquestes eleccions (que va perdre més de 300.000 vots i va passar dels 8 diputats que tenia a només 3) va fer que Puigcercós decidís abandonar el Govern de la Generalitat “per a dedicar-se al partit” i preparar la seva candidatura a la presidència del partit.
Es va presentar com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya a les eleccions de novembre del 2010, obtenint 10 diputats. Passats uns dies va dimitir, d’on en va sortir el seu successor, Oriol Junqueras.

(Resum basat en biografia  Wikipedia)

Aforament Limitat 
Ús Obligatori de Mascareta

Dia i Hora: Dimecres, 14 d’octubre  a les 19 Hores
LLoc: Teatre de Tarragona

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ